Pop-up Shops


Pop-up shop project geeft centrum Grave een boost!

Vanaf de zomer van 2016 is Grave gestart met het “pop-up shop” project. Op 16 juli zijn er maar liefst 7 pop-up initiatieven van start gegaan: 

  1. Galerie ART(S) Conceptual-art, fine-art, street-art en etnische kunsten
  2. Antiek en Curiosa winkel “Le Mouton Blue”
  3. Atelier 24 by Compagnie Maritiem
  4. Tinnegieter Rob van Veen
  5. Fahari Foundation Kenia
  6. Pop-up etalage “Grave waar ben je mee bezig” Gemeente Grave
  7. Pop-up etalage “Fototentoonstelling Fotoclub de Soos”


Het project is een initiatief van de Vastgoedgroep Grave, onderdeel van het centrummanagement Grave, en de Young Talent Group.  Ondernemerschap stimuleren en daarmee de leefbaarheid van de regio vergroten is namelijk een van de doelen van The Young Talent Group. Door de start van 7 pop-up initiatieven was het winkelgebied in Grave de afgelopen weken completer dan ooit! En dat blijft!

Eigenlijk zouden de pop-up shops en etalages na 27 augustus 2016 uit het Graafse straatbeeld zijn verdwenen, maar een aantal deelnemers zet in samenspraak met de pandeigenaar hun zaak voort. Zo kunnen vakantiegangers als ze terug zijn nog de hele maand september een kijkje nemen bij tinnegieter Rob van Veen op Rogstraat 22. De buren – het ‘zusje’ van Compagnie Maritiem – blijven ook met Atelier 24. Lekker snuffelen kan nog steeds bij de Fahari Foundation, die op Klinkerstraat 22 spulletjes blijven verkopen ten behoeve van het geestelijk en lichamelijk welzijn van ruim vijftig kinderen in Kenia.”

Nieuwe winkels

En dat is nog niet alles, Jacco Arts die met zijn unieke kunstgalerie  te vinden is op Klinkerstraat 9 maakt binnenkort zijn verdere toekomstplannen bekend. Willem Aalbers mag de deuren van zijn brocante pop-up shop op Rogstraat 15 dan wel sluiten; hier komt meteen al een nieuwe winkel. De jonge onderneemster Maud Parie vestigt zich op deze plek definitief met haar damesmode winkel, blog & webshop, Parie Identity in Grave. Daarnaast is het de bedoeling dat informatieve etalages - zoals die van Gemeente Grave op Rogstraat 23 – een blijvende plaats krijgen in het Graafse centrum, zodat iedereen alle nieuwe ontwikkelingen op de voet kan volgen. Er worden door de Vastgoedgroep Grave ook alweer voorbereidingen getroffen voor nieuwe pop-ups in Grave.”

Tijdens de evaluatie hebben we echt kunnen concluderen dat dit project het centrum van Grave weer meer op de kaart heeft gezet. Positieve ontwikkelingen, waarmee Grave zich blijft profileren. Zo komen er ook maar liefst vier nieuwe ondernemers aan en staan er verbouwingen van bestaande zaken op stapel.

Neem voor meer informatie contact op met

Patricia de Ryck (The Young Talent Group) – 06-12174942

Tom Schouten (Vastgoedgroep Grave) – 06 – 55567100