Evenementen

Er is veel te beleven in Grave! Het hele jaar rond is Grave het decor van allerlei activiteiten die vele mensen naar de vestingstad trekken. Van de bruisende Pinksterfeesten tot de zeer populaire intocht van Sinterklaas... Beleef Grave!

Smartlappenfestival Grave


 

Na een voorzichtig begin in 1999 met een gezellige meezingmiddag voor ouderen op de loswal in Grave werd, door het grote succes, binnen smartlappenkoor Bekaf het plan opgevat om ieder jaar een smartlappenfestival te organiseren. En jaarlijks het aantal deelnemers te vergroten tot ongeveer 34 koren.

Langzaam en ieder jaar de organisatie versterkend werd er toegewerkt naar dit doel en in 2011 waren met ongeveer 1400 deelnemers. De weergoden lijken het festival goed gezind te zijn want ieder jaar kon er onder een lekker zonnetje in de buitenlucht opgetreden worden.

In 2013 waren er zestien zanglocaties waar ieder half uur een ander koor optreedt en waar zich vele toeschouwers, elk jaar ongeveer 10.000, verzamelden en meedeinend en zingend de koren aanhoorden.

Het is voor de organisatie een hele klus om de koren te selecteren. Zij probeert daarbij elk jaar de helft van de deelnemende koren uit nieuwe koren te laten bestaan. Dit om zodoende een groot aantal koren de kans te kunnen geven in Grave op te treden.

Het Smartlappenfestival vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag in juli. Dit jaar dus op zondag 2 juli 2017.
Aanvang: 12:00 uur opening van het feestterrein. Van 13:00 tot 17:00 uur optredens van de koren op diverse locaties in het centrum. Finale is van 17:00 tot 20:00 uur in de feesttent op het Bekaf-terrein.

Voor het exacte programma verwijzen wij u graag naar de Website en Facebookpagina van het Smartlappenfestival in Grave.