Evenementen

Er is veel te beleven in Grave! Het hele jaar rond is Grave het decor van allerlei activiteiten die vele mensen naar de vestingstad trekken. Van de bruisende Pinksterfeesten tot de zeer populaire intocht van Sinterklaas... Beleef Grave!

Openluchtfilm (Filmcafé Grave)

Openluchtfilm zaterdag 26 augustus. Hoofdwagt, Grave. Aanvang plm. 21.00 uur (als het donker is). 

De openluchtfilm wordt gehouden op de markt in Grave. Bezoekers wordt aangeraden een eigen camping- of tuinstoel mee te nemen of gebruik te maken van de terrassen van Gouden Leeuw, Sabor of Moeders. De toegang is gratis. Bij slecht weer verschuift de voorstelling naar zaterdag 2 september. Op 25 augustus wordt rond 18.00 uur op www.filmcafegrave.nl vermeld of de voorstelling doorgaat. 

 

Captain Fantastic 

 

Vader Ben en zijn zes kinderen wonen midden in de Amerikaanse bossen. Overdag benen ze een hert uit, trainen ze, of beklimmen ze een rotswand. 's Avonds lezen ze bij het licht van het kampvuur een boek over iets als kwantummechanica, of ze maken muziek. Iedereen doet mee, dus ook de kleintjes, die hooguit een jaar of 6 zijn.

Deze zelfvoorzienende eenheid van bosmensen die regisseur en scenarist Matt Ross schetst in Sundancehit Captain Fantastic, is jaloersmakend en verontrustend tegelijk. Het is een waar Eden voor kinderen, maar dit kan toch niet goed zijn? Of wel?

Niet al te veel over verklappen. Captain Fantastic is een film waarbij de verrassende plot zich langzaam ontvouwt. Het is voldoende om te weten dat deze familie, die zich afkeerde van de 'fascistische kapitalistische maatschappij' en gekleed is in de meest fantasierijke outfits, op roadtrip gaat door de Verenigde Staten in een oude bus. En dat het een familiedrama is zoals Little Miss Sunshine - grappig, eigenzinnig en hartverwarmend - maar dat dit desalniettemin een heel andere, uiterst originele film is.

Een makkelijke moraal is er niet. Captain Fantastic is een statement tegen de consumptiemaatschappij en de rubberen stoeptegelmentaliteit van sommige ouders. Maar meer nog dwingt het tot nadenken over wat goed ouderschap nu eigenlijk is.

Filmcafé Gravefilmcafe

Het Filmcafé Grave is een initiatief van de Adviesgroep Kunst en Cultuur (i.o.) van de gemeente Grave.


Het uitgangspunt van deze adviesgroep is om kunst en cultuur beter zichtbaar en meer tastbaar te maken voor de Graafse bevolking.


Bekijk onze agenda op de website www.filmcafegrave.nl , Facebookpagina of check de agenda van deze Website