Evenementen

Er is veel te beleven in Grave! Het hele jaar rond is Grave het decor van allerlei activiteiten die vele mensen naar de vestingstad trekken. Van de bruisende Pinksterfeesten tot de zeer populaire intocht van Sinterklaas... Beleef Grave!

Openluchtfilm (Filmcafé Grave)
Openluchtfilm

Ondanks het feit dat het Filmcafé Grave – na de brand in het Palazzo Theater – nog steeds geen nieuwe thuisbasis heeft, willen de vrijwilligers het nieuwe filmseizoen beginnen met een openluchtfilm.

Zaterdag 26 augustus. Hoofdwagt, Grave. Aanvang plm. 21.00 uur (als het donker is).

Deze keer wordt de openluchtfilm gehouden aan de Hoofdwagt, het plein tussen Oude Stadhuis, de voormalige Hoofdwagt en de Sint Elisabethkerk. Bezoekers wordt aangeraden een eigen camping- of tuinstoel mee te nemen. Het meebrengen van hapjes en drankjes is ook toegestaan. De toegang is gratis. Bij slecht weer verschuift de voorstelling naar zaterdag 3 september aanstaande. Op 27 augustus wordt rond 18.00 uur op www.filmcafegrave.nl vermeld of de voorstelling doorgaat.


Filmcafé Gravefilmcafe

Het Filmcafé Grave is een initiatief van de Adviesgroep Kunst en Cultuur (i.o.) van de gemeente Grave. Het uitgangspunt van deze adviesgroep is om kunst en cultuur beter zichtbaar en meer tastbaar te maken voor de Graafse bevolking.
Het Filmcafé Grave wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Grave en door subsidie van het Nederlands Fonds voor de Film.

In Filmcafé Grave kunt u genieten van een gevarieerd aanbod aan filmhuisfilms. Anders dan de reguliere filmhuizen, biedt Filmcafé Grave daarnaast de unieke mogelijkheid om tijdens de vertoning van de film een drankje of een versnapering te bestellen aan de bar. Dat maakt de gezellige, ongedwongen sfeer, die zo uitstekend past bij de inwoners van Grave. Maar u hoeft geen Gravenaar te zijn om de Bourgondische huiskamersfeer van het stamcafé te kunnen ervaren. Ook filmliefhebbers uit de wijde omgeving, met een goed gevoel voor ‘film met een beetje extra’, weten Filmcafé Grave te vinden.

Filmcafé Grave richt zich op verschillende doelgroepen en vertoont minimaal één- a tweemaal per week een film op de maandag- en woensdagavond. Houdt de programmering scherp in de gaten, zodat u bijtijds weet welke ‘specials’ Filmcafé Grave voor u in petto heeft. Dat kan een bijzonder drankje zijn, dat past bij de sfeer van de film, maar ook een buffet of een boeiende inleiding met betrekking tot de film. Filmcafé Grave. Dat wilt u niet missen!

Bekijk onze agenda op de website www.filmcafegrave.nl , Facebookpagina of check de agenda van deze Website


Bezitters bonnen Filmcafé Grave kunnen geld terug vragen

Het Filmcafé Grave is nog steeds op zoek naar een locatie waar ze haar activiteiten voort kan zetten. Dat duurt om allerlei redenen langer dan verwacht. Daarom heeft het bestuur van het Filmcafé Grave besloten de nog in omloop zijnde filmbonnen te laten vervallen.

Degenen die nog filmbonnen hebben, kunnen natuurlijk hun geld terugkrijgen. Stuur de in uw bezit zijnde bonnen op naar Filmcafé Grave, Postbus 83, 5360 AB Grave. Stop er een briefje bij of zet op de bon duidelijk uw naam en adres en waar u de bonnen hebt gekocht. Vergeet vooral uw IBAN-nummer niet waar het tegoedbedrag op gestort kan worden.