Evenementen

Grave staat niet alleen in de regio bekend om de evenementen die er georganiseerd worden, er zijn zelfs evenementen die landelijke bekendheid genieten zoals het jaarlijkse Smartlappenfestival. Vanaf het voorjaar tot aan de herfst zijn er veel evenementen zoals de bruisende Pinksterfeesten, het waterfestival of de openluchtfilm. Het jaar wordt afgesloten door het grote feest aan de Loswal .. de intocht van Sinterklaas!

KUNSTIVAL

TWEEDE EDITIE KUNSTIVALGrave kan een nieuwe cultureel evenement toevoegen aan haar evenementenkalander, Kunstival. Het openlucht festival dat gehouden wordt op zondag 10 september 2017 combineert een kunstbeurs met straattheater, living statue, live folk en jazz muziek en een foodtruck pleintje. Voor de jongeren zijn er kleinkunst workshops en optredens. De toegang is gratis.Op zondag 10 september 2017 (tijdens de landelijke Monumentendag) zal er in de kloostertuin van voormalig "Huize Mariendaal", na het succes van vorig jaar, de tweede editie van Kunstival plaatsvinden. Naast de permanente beelden van kunstenaar Frans Klerkx is er meer dan genoeg plaats over voor de vele kunstenaars om hun werk te exposeren. 
 
Het nieuwe initiatief heeft in de kloostertuin van het voormalige klooster Mariëndaal in Velp een prachtige ambiance gevonden voor haar festival. Tijdens Kunstival krijgen professionele kunstenaars uit de regio, maar ook nationale en internationale exposanten, de gelegenheid om in marktkramen hun werken te exposeren en te verkopen.  Het aanbod is zeer divers, van beeldhouwwerk tot schilderkunst, van sieraden tot graffiti. Het publiek kan middels een rondgang over het terrein alle werken bewonderen en in gesprek gaan met de makers.Op de rondgang door de tuin wordt kunst afgewisseld met straattheater optredens, living statue en live folk en jazz muziek. Voor de kinderen en jongeren zijn er de hele dag workshops en optredens, met dans, schilderen en beeldhouwen.

Je kunt er op geen festival meer omheen, en ook hier zijn Foodtrucks. Er is een gezellige hangplek voor jong en oud op het Jazz-borrelplein waar gedronken en gedanst kan worden tot in de avond.Aanvang Kunstmarkt 11:00 tot 18:00 uur en de muziek op het Jazz-borrelplein gaat door tot 22:00 uur.  De toegang is gratis.

Het festivalterrein is gelegen aan de Tolschestraat 2 te Velp (Grave).

 

Meer info:

-       Internet: www.kunstival.nl

-       Facebook:  Kunstival

-       Mail:  info@kunstival.nl